D. 20. december 2017 udkom en smuk bog, MOR – en antologi om moderskab, hvor jeg var medskribent med kap.8: Min Mor – min elskede.

Pressemeddelelsen:
MOR – en antologi om moderskab er skrevet af 18 kvinder.
Idemageren og redaktør er Pia Deleuran og kapitlerne er kreativt illustreret af fotograf Sisse Jarner.
Bogen er den 4. i rækken fra Den fortællende karavane, der tidligere har udgivet blandt andet ”Livet Givet – glimt af almindelige kvinders ualmindelige livserfaringer.”

Bogen er i coffee-table format – på den gode måde tung og skinnende samt i hard-cover – og med et forside-foto fra 1911 af en gravid kvinde. Fotografens farmor.

Det er en bog for ALLE, for vi har jo alle en MOR eller har haft én. Dette faktum, at vi alle har en mor, synes idemageren bør fremgå af Verdenserklæringen fra 1948 således, at der i artikel 1 kommer til at stå:
”Alle er født lige og frie af en kvinde. Alle har en betydning og et ansvar for et bæredygtigt verdenssamfund”.
Lige nu står der følgende i art. 1: ”Alle mennesker er født frie og lige i værdighed og rettigheder. De er udstyret med fornuft og samvittighed, og de bør handle mod hverandre i en broderskabets ånd.”
Så det er én af bogens missioner.

 

De 18 beretninger med tilhørende illustrationer kalder på refleksion over temaerne – om det at være mor, om ikke at ville være mor, om at beundre sin mor og meget mere.
Bidragyderne er her oplistet i rækkefølge efter alder og som de præsenteres i antologien:

Hanne Helth, Hanne Feldthus, Ida Hoeck, Anne Land, Birgit Buddegård, Ilse Diederichs, Kirsten Brabrand, Vivian Jørgensen, Anne Kühnell, Anne Hjælmsø, Ulla Nerenst, Lisbet Kjær Müller, Anne Møller, Gretelise Holm, Anne-Grete Nicolaisen, Jytte Aagot Møller og Anne Christen Hansen samt Pia Deleuran.

Til bogen hører der en vandreudstilling. Den er udformet af Sisse Jarners illustrationer – én farvestrålende collage til hver enkelt kapitel. Udstillingen kan efter nærmere aftale udlånes til kunstforeninger, kulturhuse, institutioner, biblioteker og andre, der har lyst til at lade sig berige af de indtryk og stemninger som collagerne sender.

Bogen er netop udkommet og kan købes i boghandlere, bestilles via biblioteker eller ved henvendelse til pd@deleuran.dk
Pia Deleuran tlf 30246803 Advokat, mediator og forfatter
Sisse Jarner tlf 20840240 Fotograf, illustrator og billedkunstner

Her er lektør udtalelsen fra Biblioteksstyrelsen: