Mennesket har fældet uhyggeligt store arealer af Jordens skove og regnskove; der bliver fældet et areal på størrelse med en fodboldbane i Amazonas hvert 10.sekund – – – og denne rovdrift er bl.a. med til at fremme de globale klimaforandringer. På Madagascar f.ex. er 90% af regnskoven nu væk med store oversvømmelser og ørkener til følge.

Det betyder, at der ikke mere kan dyrkes de afgrøder, som mennesker og dyr skal leve af; følgen er sult og fattigdom og kriminalitet. Ca. 75% af Jordens befolkning lever under sultegrænsen – – – hvor er vi heldige at leve i det lille Danmark – – –

Jeg har 4 børnebørn og min mand har 3 børnebørn og 4 oldebørn. Vi vil gerne have, at der skal være en Jord til dem og deres børn og børnebørn – eller som de nordamerikanske indianere siger: Til de næste SYV generationer.

Så hvad kan VI gøre? Os, der lever på den ‘gode’ side af jorden, men mad i overflod? Man kan meget nemt føle sig magtesløs og blive deprimeret, når man ser alle de problemer, der er i verden – og lukke af, så man bliver immun for de store globale problemer, vi har skabt – sammen.

Men det er for sent at blive deprimeret, så vi har besluttet, at vi må gøre noget, selvom vi bor trygt og godt på Møn. Og når man søger, så finder man.

Vi har fundet et fantastisk firma, der hedder Better Globe, som er et bæredygtigt skovbrug og som planter træer i Kenya i Afrika. De har en høj etik og samtidig en god forretningsplan og er grundlagt af en norsk forretningsmand på princippet People-Helping-People og People-Planet-Profit. Det har eksisteret i over 10 år nu med stor succes.

Earth And Tree
Plant Et Træ Help My Family

* Better Globe indgår en aftale med de lokale farmere i Kenya, som planter de træer, jeg som partner køber hver måned.
* Træerne bliver plantet på farmernes egne jorder, som vi lejer os ind på.
* Farmerne får derved en indtægt, således at han og hans familie kommer ud af fattigdom og han skal ikke søge ind til storbyen med dens kriminalitet og fristelser. Så familierne forbliver samlet og når der ikke mere er fattigdom, er der heller ingen kriminalitet.
* Træerne gør området, som er semi-ørken, frugtbart igen; og der kan gå kvæg, geder og høns.
* Træerne optager den CO2, som forurener vores Jord.
* Better Globe sørger for brønde og rent vand.
* Better Globe er med til at bygge skoler via ChildAfrica.org , som sørger for gratis og kvalificeret undervisning til børnene.
* Better Globe har også etableret en lokal bank, som ejes af kvinderne og som giver mikro-kredit lån og som er med til at de og deres familier kan få en god levestandard.

Alt i alt en win-win-win organisation og forretning:
” Farmerne og deres familier får en mulighed for et godt liv, ud af håbløshed og fattigdom og deres børn går i skole.
” Vi er med til at afhjælpe den globale CO2 forurening og plante nye skove.
” Better Globe er en visionært, progressiv organisation, som er et fantastisk eksempel på, hvad man kan gøre med hjertet på rette sted og professionel know-how.
” Og sidst får vi som partnere 15% i afkast p.a. på de træer, vi køber – som senere bliver solgt i et bæredygtigt, økologisk skovbrug. Og der bliver stor efterspørgsel på ægte træ i fremtiden.

Dette er en god og etisk investering – på alle måder. Jeg vil på det varmeste anbefale det.

PENSION og BØRNEOPSPARING

Vi køber træer til os selv hver måned for at opbygge en bæredygtig pension – og giver vores børnebørn et eller flere træer hver måned; det betyder, at om 20 år har vi og de lavet så stor en opsparing til dem, at de f.ex. ikke behøver at tage studielån, eller de kan købe en lejlighed – eller de kan tage ud på en stor dannelsesrejse. For dette kan Better Globe give i afkast, samtidig med, at vi har hjulpet miljøet og fattige mennesker under vejs. Det er en god følelse :

Har du lyst at vide mere om Better Globe, så er linket her: BetterGlobe.com

Og BetterGlobeBusiness.eu/29042 hvor du bl.a. kan se beregninger og en video fra en af vores plantager. Her er et link til ChildAfrica.org

God fornøjelse! Og har du spørgsmål eller lyst til også at gøre noget praktisk og konkret for Jorden sammen med os, så ring eller skriv til mig.

Vi skal være mange!

Kærlig hilsen
Kirsten

splash_12
Et Vigtigt Dyr
TRO Du Kan

If you think you are too small to make a difference – try sleeping with a mosquito!

Dalai Lama