Mennesket har fældet uhyggeligt store arealer af Jordens skove og regnskove; der bliver fældet et areal på størrelse med en fodboldbane i Amazonas hvert 10.sekund – – – og denne rovdrift er bl.a. med til at fremme de globale klimaforandringer. På Madagascar f.ex. er 90% af regnskoven nu væk med store oversvømmelser og ørkener til følge.

Det betyder, at der ikke mere kan dyrkes de afgrøder, som mennesker og dyr skal leve af; følgen er sult og fattigdom og kriminalitet. Ca. 75% af Jordens befolkning lever under sultegrænsen – – – hvor er vi heldige at leve i det lille Danmark – – –

Jeg har 4 børnebørn og min mand har 3 børnebørn og 4 oldebørn. Vi vil gerne have, at der skal være en Jord til dem og deres børn og børnebørn – eller som de nordamerikanske indianere siger: Til de næste SYV generationer.

Så hvad kan VI gøre? Os, der lever på den ‘gode’ side af jorden, men mad i overflod? Man kan meget nemt føle sig magtesløs og blive deprimeret, når man ser alle de problemer, der er i verden – og lukke af, så man bliver immun for de store globale problemer, vi har skabt – sammen.

Men det er for sent at blive deprimeret, så vi har besluttet, at vi må gøre noget, selvom vi bor trygt og godt på Møn. Og når man søger, så finder man.

Vi har fundet et fantastisk firma, der hedder Better Globe, som er et bæredygtigt skovbrug og som planter træer i Kenya i Afrika. De har en høj etik og samtidig en god forretningsplan og er grundlagt af en norsk forretningsmand på princippet People-Helping-People og People-Planet-Profit. Det har eksisteret i over 10 år nu med stor succes.

Earth And Tree